Lidmaatschap  |  Route  |  Contact  |  
 
H. L. T. C.   D e   K u i l
Crailoseweg 61, 1272 ES Huizen
Telefoon: 035 - 5254139


Agenda


22 dec- t/m 5 januari 2014 Wintersluiting clubhuis
4 jan- Nieuwjaarsreceptie (17.00 - 19.00 uur)
12 jan- en 9 feb, 9 mrt Stamppot tennis

Mededelingen


13 jan  - VCL hulp gezocht
Nu de voorjaarscompetitie weer voor de deur staat, willen we graag aan eenieder vragen of er interesse is om aan te sluiten bij een gezellig clubje VCL' ers. Wat is een VCL? VCL staat voor Verenigings Competitie Leider en deze persoon/personen worden geacht alle zaken rondom de competitie in goede banen te leiden. Dit gaat van het inschrijven van de competitieteams via het maken van banenschema's tot aan het feitelijk begeleiden van, en het aanwezig zijn op, de competitiedagen. Laat je niet belemmeren doordat je zelf ook competitie speelt. Je kunt tijdens de dagen dat jullie team thuis speelt ook assisteren bij de uitvoering van de VCL taken. VCL ben je nooit alleen. Om dit nog beter voor elkaar te krijgen, zijn we nog op zoek naar enthousiaste leden. Heb je interesse, stuur dan een mail naar: vcl@hltcdekuil.nl
Groet namens alle VCL' ers,
Patrick Joosten


5 jan  - Zomertraining
In april starten de zomertrainingen weer. Graag zsm de formulieren inleveren. De trainers kunnen dan beginnen met de indeling. Formulieren staan op de site en in de laatste voordeelontanger. Graag inleveren voor 15 januari 2014. Alvast bedankt,
Evelien de Klerk


23 dec  - Drank- en Horecawet per 1 januari 2014
Zoals bekend is per 1 januari de nieuwe Drank- en Horecawet van kracht. Belangrijkste wijziging is dat geen alcohol mag worden verstrekt aan jongeren onder 18 jaar. Het is ook niet toegestaan dat kinderen een drankje gaan halen voor hun ouders. Het verstrekken van alcohol aan volwassenen (vanaf 18 jaar) is toegestaan dagelijks tussen 12.00 en 24.00 uur. Op deze schenktijden kunnen we als bestuur 6x per jaar ontheffing vragen, bijvoorbeeld tijdens toernooien. Iedereen die bardienst doet willen we dringend verzoeken zich aan de leeftijdsgrens en schenktijden te houden. De gemeente zal gaan controleren en de boetes zijn hoog! Dank voor jullie medewerking.
Namens het bestuur,
Hieke van Haarst


23 dec  - Nieuwjaarsreceptie
Op zaterdag 4 januari luiden we het nieuwe jaar in met onze traditionele (en altijd goed bezochte) nieuwjaarsreceptie. Vanaf 17.00 uur staan de bubbels en oliebollen klaar. Vooral ook voor nieuwe leden is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken. Tot dan!
Namens het bestuur,
Hieke van Haarst


23 dec  - Feestelijke afsluiting Jubileumjaar
Op zaterdag 28 december sluiten we het jubileumjaar feestelijk af. De ontvangst is om 12.30 uur. Vanaf 13.00 uur kunt u meedoen aan het snerttoernooi of de Sylvesterloop. Om 16.00 uur strijken we de vlag en staat de borrel klaar. Inschrijven voor het toernooi of de loop kan tot 21 december. Het belooft weer heel gezellig te worden, dus schrijf je in!
Albert Crans


10 dec  - Hump Rüggeberg overleden
Wij ontvingen het droevige bericht dat jl. zondag ons zeer gewaardeerd clublid Hump Rüggeberg plotseling is overleden. Het was Hump zijn uitdrukkelijke wens om zijn lichaam voor de wetenschap beschikbaar te stellen. Hiermee is er geen begrafenis of crematie. Het bestuur ondersteunt het initiatief van zijn familie om een informele bijeenkomst te houden en herinneringen aan het leven van Hump met hen te delen. De Kuil was in feite Hump zijn tweede huis. Deze informele bijeenkomst wordt gehouden in ons clubhuis op zaterdag 14 december a.s. vanaf 16:00 uur. U bent van harte welkom.
(Boven parkeren svp)
Namens het bestuur
Albert Crans


19 okt  - Maandagtoss
De maandagavondtoss gaat de hele winter gewoon door. Vrijwel alle komende maandagen kan er gespeeld worden vanaf 19.00 uur Ieder half uur kunt u inhaken en de “tossboss” zal u indelen op een van de vier ter beschikking staande banen. Alleen sneeuw of opdooi kan roet in het eten gooien. Hou hiervoor de website of de webcam in de gaten of het park wel geopend is.
Leo van Zanten


31 juli  - Uitnodiging Jubileumfeest 24 augustus
Op zaterdag 24 augustus organiseert HLTC de Kuil een grote JUBILEUMDAG voor iedereen die lid is en lid is geweest. Bij deze nodigen we je persoonlijk uit om hieraan deel te nemen en samen met onze (oud)leden te genieten van deze bijzondere dag. De hele dag door, van 10:30 tot 21:00 uur, is er van alles te doen op het gebied van sport, spel en entertainment en er is vooral heel veel GEZELLIGHEID. We hopen dat jullie er allemaal bij zijn, dus zet het in de agenda en geef je snel op voor de barbecue. In de bijlage een uitgebreid overzicht van de uitnodiging en wat er zoal te doen is.
Voor hulp bij de inschrijving: Bart de Klerk - 06-20634450
Met vriendelijke groet,
De Jubileumcommissie


19 mei  - Feestelijke afsluiting competitie
De competitie is nog in volle gang en de strijd is zeker nog niet gestreden. Zondag 2 juni a.s. wil de TC van deze competitiedag een feestelijke slotdag maken voor iedereen.......... Alle competitieteams (junioren en senioren, kampioen of niet), de fans, jullie trouwe supporters, maar ook alle andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om zondag 2 juni naar De Kuil te komen! Overdag spannende wedstrijden (ons eerste team speelt THUIS vanaf half elf), gezellig een hapje en een drankje, de huldiging van de kampioenen en zoals altijd aan het eind van de dag heerlijk eten! Weer of geen weer, de slotdag gaat door. Dit jaar zal ca. 17.30 uur iedereen kunnen genieten van een overheerlijk Thais buffet onder leiding van Noi Juikaew! Uiteraard is iedereen de hele dag van harte welkom op de club, maar voor het buffet is het noodzakelijk om je aan te melden. Aanmelden voor het buffet kan tot en met 23 mei a.s. via DEZE link. De kosten bedragen 10 euro per persoon, hoe dit bedrag overgemaakt kan worden, volgt direct bij de aanmelding. Wij kijken uit naar ieders komst!
De Technische Commissie


17 mei  - Alcoholcontrole kantine
Enige tijd geleden heeft de kantine bezoek gehad van twee 15 jarige mysterieshoppers namens de GGD Gooi en Vechtstreek. Zij probeerden alcohol te bestellen. Dat is niet gelukt. Een compliment aan de bardienst! Ook andere sportverenigingen kregen bezoek: in 66% van de gevallen konden ze wel alcohol kopen. Bij de tennisverenigingen is de grootste verbetering opgetreden ten opzichte van 2012.Vorig jaar scoorden alle tennisverenigingen onvoldoende. Nu ging het bij meer dan de helft van de tennisverenigingen goed, waaronder dus De Kuil. We vragen eenieder die bardienst draait net zo alert te zijn. In de toekomst kunnen we ook bezoek krijgen van een Buitengewoon Opsprorings Ambtenaar van de gemeente. Als we ons dan niet aan de leeftijdsgrens van 16 jaar houden, riskeren we een boete van ongeveer €1600.
Namens het bestuur, Hieke van Haarst


10 mei  - RABO/De Kuil zomerkamp
Het RABO/De Kuil zomerkamp komt er weer aan. Net als de afgelopen twee jaar organiseert de Jeugdcommissie van onze tennisclub weer een super gezellig en sportief 3-daags zomerkamp naar De Woensberg. Dit jaar vindt het kamp plaats van vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni. Ben jij tussen de 8 en 14 jaar oud en heb je zin om mee te gaan? Schrijf je dan snel in middels het inschrijfformulier. Let op, vol=vol.
Tot snel!
Namens de Jeugdcommissie,
Corinne, Annemien & Sabine


28 april  - Jubileum fietsenrally 2013
Dit jaar wordt de populaire, sportieve en uitdagende DE KUIL - FIETSENRALLY georganiseerd op 15 juni a.s. Zet dit feestelijk evenement vast in je agenda ! Tijdsbestek: ca. 10:30 u. tot eind van de middag. Aanmelden kan via wouter.de.klerk@hltcdekuil.nl. Nadere info volgt !
Fran Kleijn


23 april  - Gravelbanen weer bespeelbaar
Eindelijk een positief bericht: de gravelbanen liggen er goed bij en vanaf woensdagmorgen 24 april kan er weer op gespeeld worden. Op de banen 1,2 en 3 ontbreken de "scoreballetjes", deze zijn nog in de maak en zullen zo snel mogelijk worden geplaatst. Op de banen 4,5 en 6 staan ze wel. Er is voor gekozen om de scheidsrechtersstoelen niet meer terug te zetten, daar werd zo weinig, of zeg maar helemaal geen, gebruik van gemaakt. De stoelen stonden zowel voor het onderhoud als het zicht vanaf het terras alleen maar in de weg. Er komen nog voorzieningen voor het "opbergen" van de bezems en de enkelpalen. Vanaf maandag 29 april gaat de Onderlinge Competitie weer van start. Ook de donderdagochtendtoss kan weer gebruik maken van de banen. Wij danken jullie voor het begrip in de laatste 4 maanden over het wel en niet bespeelbaar zijn van de banen en hopen na deze kwakkelwinter verder op een zonnig voorjaar en een hele mooie zomer.
Namens het bestuur, Albert Crans


23 april  - Honden aan de lijn
Enkele (jeugd-)spelers hebben aangegeven dat ze bang zijn van loslopende honden. Wellicht ten overvloede willen wij u erop wijzen dat uw hond op het park aangelijnd moet zijn.
De jeugdcommissie


23 april  - Nationale Tenniskampen bestaan 10 jaar
In dit jubileumjaar zijn de tenniskampen nog leuker en uitdagender. Zo kan je dit jaar kiezen voor een Toptenniskamp of een Original Tenniskamp. De tenniskampen worden georganiseerd in Huizen (de Kuil), Laren (LLTC), Utrecht (SV Kampong) en Zeist (Shot). Je kan kiezen voor een dagkamp of een kamp met overnachtingen. Jij als tennisliefhebber zult hier een onvergetelijke week meemaken! Meer info en aanmelden: www.tenniskampen.com
Robbert van de Hoef


8 april  - Pasjes van junioren en pupillen die nog niet opgehaald zijn worden door de trainers uitgereikt. Pasjes van senioren die nog niet opgehaald waren zijn per post verstuurd.
Katja


11 maart  - Jubileum polo en tennishanddoek met logo
In het kader van het 50-jarig jubileum heeft de jubileumcommissie een witte tennishanddoek (afm. 130x30cm) en polo laten maken. Beide zijn voorzien van het jubileumlogo en gemaakt van stevig materiaal. De foto spreekt denken we voor zich. Wij willen de leden graag in de gelegenheid stellen deze artikelen te kopen. De polo kost € 15, - en de tennishanddoek € 10, -. De tennishanddoek en de polo zijn te koop op 16 en 17 maart van 9.30 tot 17.00 uur (dit is tevens de dag dat de spelerspasjes kunnen worden opgehaald en de bardiensten kunnen worden vastgelegd). En op 23 maart van 10.00 tot 14.00 uur. Betaling kan plaatsvinden via de pinautomaat of met de spelerspas. Wij hopen dat u op een van deze dagen kunt, zo niet dan kunt u contact opnemen met:
Dieuwertje Zwart 06-24187302
Nathalie D‘Elfant 06-53355021
Bart de Klerk 06-20634450

Wij hopen de handdoek en de polo dit jaar veel op de baan te zien.
De jubileumcommissie 50 jaar HLTC De Kuil


9 maart  - Waarschuwing voor alle kinderen op de Kuil
Helaas hebben we vernomen dat er in het najaar van 2012 opnieuw kinderen zijn lastig gevallen door een man op de Kuil. Een man, met een niet bekend signalement, heeft twee jongens van onze club die samen aan het tennissen waren bij de tennismuur, aangesproken vanuit de bossen. De onbekende voetganger bevond zich buiten de natuurlijk aangebrachte omheining en probeerde de kinderen mee te lokken naar zijn auto, alwaar hij een aapje zou hebben. De kinderen, van 8 en 9 jaar oud hebben hem uitgescholden en zijn toen weggerend. De kinderen hebben dit deze week aan hun ouders gemeld, vandaar deze late call. Maar daarom niet minder ernstig. We zullen ons als club opnieuw beraden op de veiligheid van de kinderen. Echter het blijft belangrijk dat u uw kinderen goed in de gaten houdt op de Kuil omdat er helaas blijkbaar altijd een risico is op kwaad willende mensen. Nu het nieuwe tennisseizoen gaat starten willen we u dan ook met klem vragen, goed alert te zijn. Breng uw kinderen beneden naar de tennisles, en laat ze niet alleen de weg van het parkeerterrein naar de club afleggen. Houd toezicht wanneer zij spelen in de speeltuin en nabij het tennismuurtje. Ook de plek achter de banen 9 en 10 is geliefd, maar is sowieso gevaarlijk omdat dit dicht bij de Crailoseweg is. Probeer met uw kinderen in gesprek te gaan over mensen met kwade intenties, zonder ze daarbij angst aan te jagen, maar probeer het in ieder geval bespreekbaar te maken op het niveau van uw kind.
Gery de Groot


22 februari  - Inschrijven Onderlinge Competitie
Langs deze weg herinneren wij u eraan dat inschrijven voor de onderlinge competitie nog kan t/m zondag 3 maart a.s. Inschrijvingen na die datum kunnen gezien het korte tijdsbestek tot het planningsweekend niet meer verwerkt worden.
De OC commissie


22 februari  - Klaar voor het nieuwe seizoen? De Bespanservice is zaterdag 16 en zondag 17 maart aanwezig op De Kuil van 10.00 tot 17.30 uur.
Monique Terpstra


29 januari  - Bardienst ja of nee?

Zolang het park gesloten is, zie hiervoor ook het onderstaande bericht van 15 janauri, is de kantine gesloten er hoeft er ook geen bardienst te worden gedraaid. De eerste bardienstdag dat er weer gedraaid moet worden zullen die medewerkers worden gebeld. Op de webcam is te zien dat er onder in beeld een rood bordje "park gesloten" staat. Als het park weer open is staat dit bordje er niet meer.
Albert Crans


15 januari  - Door het winterse weer zijn de banen tot nader bericht niet bespeelbaar. De verwachting is dat dit nog wel even zal duren. Het is gezien de ervaringen van verleden jaar niet zo dat de banen, zo gauw het gaat dooien weer bespeelbaar zijn. De sneeuw zal eerst moeten smelten, de banen komen dan onder water te staan en dan moet de onderlaag nog ontdooien zodat het water in de bodem kan weg zakken. Op dat moment komt de baan plaatselijk wat omhoog en stuit de bal vreemd en levert gevaar op (struikelen).Vorst is op zich geen probleem, maar de combinatie vorst en sneeuw is de reden dat het even duurt voordat er weer gespeeld kan worden. De verwachting is dat het tot eind januari nog blijft vriezen, daarna komt er lichte dooi. De ervaring van verleden jaar heeft ons geleerd dat het zeker 14 dagen na het verdwijnen van het water duurt, voordat de banen weer goed bespeelbaar zijn. Tot die tijd zullen de netten laag blijven. Op de site zal zo vlug worden vermeld wanneer de banen weer bespeelbaar zijn, maar zoals het er nu naar uitziet zal dat pas na de 3e week van februari zijn.
Albert Crans                                                             De Kuil - Youtube

      

   

 
Free counter and web stats